A fürdőszoba-WC takarítása

Kiemelt felületek, amelyre nagyobb figyelmet kell fordítani:

A fürdőszobára is igaz tehát az, amit a konyhánál említettünk: végezzünk rendszeres takarítást. Ahol van, zuhanykabin/csempe lehúzó eszközzel (hasonló az ablaktisztításnál használatoshoz), két-három mozdulattal eltüntetheti a zuhanykabin üvegről és a csempéről a vízcseppeket.

Csempe, fuga

A gyakran használt csempefelületeket (pl. zuhanyzókabin), ha gyakran letöröljük, nem adunk esélyt a vízcseppek száradásának és vízkő lerakódásának. Ha nagytakarítás végzünk, a csempét és a fugát tisztíthatjuk fürdőszobai tisztítószerrel. Kenjük be a felületet, és hagyjuk röviden hatni, utána tiszta vízzel töröljük át.

Vízcsapok, lefolyók

A vízkő lerakódásnak leginkább kitett a fürdőszobában.  A vízkőoldós kezelés után a csapokat mossuk át tiszta vízzel, majd töröljük át száraz törlőkendővel. Ha túl sok a lerakódás, ismételjük meg a műveletet többször. A zuhanyfejről se feledkezzünk meg. A szennyeződés foka dönti el, hogy milyen hígítással használjuk az adott szert. Ha a lefolyó elzáró kiszedhető, ellenőrizzük rendszeresen az alatta összegyűlő koszt, ami leginkább haj, szedjük ki és dobjuk a szemetesbe. Ha a kádban lévő víz leeresztésénél nem a normális vízlefolyó hangot halljuk, biztos, hogy valami van a lefolyóban.

Zuhanykabin, zuhanyfüggöny

Rendszeresen takarítsuk a zuhanyfülkét, az üvegfelületet és a csempét is töröljük át. Ha zuhanyfüggönyünk van, ellenőrizzük, hogy mosható-e (általában igen) és mossuk ki. Vonatkozik ez a szőnyegekre, kádkilépőkre is, a kirázás mellett ajánlatos néha ki is mosni ezeket. A zuhanyfüggönyt mindig húzzuk ki használat után, hogy meg tudjon száradni.

WC

Rendszeres és alapos takarítást igényel higiéniai és optikai okokból is. Használhatunk a tisztításhoz wc tisztító gélt, WC kacsákat, agresszívebb tisztítószereket, habot is. Tegyünk tisztítót a WC kagylóba, a WC kefével alaposan dörzsöljük át, kivülről pedig univerzális vagy fürdőszobai tisztítószerrel töröljük át. Ezután önthetünk kevés tisztítószert a WC lefolyó részébe, állítsuk bele a kefét, és hagyjuk a takarítás idejére ott. Ezzel a kefét is tisztítjuk. Nagytakarításnál szereljük a le a WC ülőkét (pár csavarral elintézhető) is, és tisztítsuk meg alaposan szivaccsal vagy kefével. Néha pedig nem árt lecserélni, vonatkozik ez a WC kefére és a kefetartóra is! Lehetőleg használjunk eldobható törlőkendőt a WC tisztítására, és ezzel ne tisztítsunk mást! Használjunk a wc tisztításhoz gumikesztyűt.

A Fürdőszobába ajánlott termékeink és azok felhasználási lehetőségei:

SZANITERTISZTÍTÓ:

REGALszanitertisztítókézi tisztításnál a komolyabb szennyeződésektől előzőleg megtisztított felületre száraz ruhával a szert fel kell vinni, majd egyenletesen áttörölni. Habgenerátoros használat esetén az előírt határokon belüli magasabb szerkoncentráció szükséges. Az 5 perces hatásidő letelte után a szer maradványait a kezelt felületekről alapos vizes öblítéssel el kell távolítani. Csempe, műanyag felületek tisztítószere, biztonságosan és hatékonyan oldja a vízkövet. A csapok rendszeres használat közben folyamatosan vizesednek a tisztán tartásukhoz rendszeresen használja; mosdót, kádat és a rendszeresen mossa át vele. Távolítsa el a szennyeződéseket, szappan maradványokat és a különböző maradványokat, amik a fertőzések melegágyai lehetnek. A WC kagyló tisztítására, fertőtlenítésére használtja hetente többször. Locsolja körbe a perem alatti részt és lehetőség szerint hagyja hatni, ameddig lehet;

PADOZATÍSZTÍTÓSZER:

Attól függően, hogy milyen felület elérése a cél többféle szert tudunk alkalmazni. Ha padló kevésbé szennyezett, és fontos a csillogó –fényes hatás az ALCHEM SOL BRtermékünket ajánljuk mely egy lúgos gépi padozattisztító és mindenféle padozaton eléri a megkívánt hatást. Erősen szennyezett felületre használja az ALCHEM SOL1lúgos gépi padozattisztítót, akár napi tisztántartásra vagy a TOTAL AL tisztítószertmely minden erősen szennyezett felületen használható akár kézi akár gépi tisztításra. Ha az időfaktor lényeges, akkor próbálja ki a REGALalkoholos felmosónkat, mely kiváló nedvesítő képessége révén gyorsan hat és minden vízálló padló bevonat tisztítására alkalmas. (bevonat nélküli fa felületre nem alkalmazhat!)

LEFOLYÓTISZTÍTÓ:

A konyhai lefolyó eldugulása esetén öntsön MAXIBRILLlefolyótisztítót a nyílásba, hogy elpusztítsa a baktériumokat, eltüntesse a szennyeződést, a kellemetlen szagokat és a lerakódott zsírt, amik a későbbi eldugulást okozhatják. Lefolyótisztítót kell önteni, majd 15-30 percig hatni hagyjuk majd forró vízzel öblítsük le. A szennyezettség mértékének függvényében a műveletet megismételhetjük;

FOLYÉKONY SZAPPAN:

Termék szortimentünkben nem csak illatmentes és illatosított változatok találhatóak, hanem továbbfejlesztett fertőtlenítő hatásúak, is mint pl.a MANUSTERILfolyékony szappan. Baktericid hatású és fungicid több törzsre. Ajánljuk az ALMan folyékony szappant. Baktericid (MRSA), fungicid, virucid hatású, a H1N1 ellen is hatékony, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által bevizsgáltan. Kézkímélő adalékot tartalmaz, ezért gyakori használat esetén sem irritálja a bőrt. Valamint innováció a habszappan. ALMan habszappan termékünk nem csak tisztít de virucid hatású is.

PENÉSZGOMBAÖLŐ:

A zuhanyfüggöny piszkos, zsíros, penészfoltos lehet. A zuhanyfülkét tisztítsa rendszeresen. Törölje ki a zuhanytálcát, majd öblítse le és öntsön a lefolyóba tömény penészgombaölőt. A baktericid (MRSA), fungicid, virucid hatású szórófejes SURFAL felületfetőtlenítő a penészgomba lerakodásra tökéletes. A szert töményen célszerű felvinni és legalább 5 percig állni hagyni, majd tiszta vízzel alaposan leöblíteni. A műveletet szükség esetén meg kell ismételni egészen addig, míg a felület tiszta, lesz. A kád és a zuhanytálca csúszásgátló szőnyegeiről is rendszeresen távolítsa el a szennyeződést és a penészfoltokat

ÜVEGTISZTÍTÓ:

VITRAILüvegtisztító termékünket többféle kiszerelésben megtalálja nálunk. Használja tükör, ablak vagy bármilyen üvegfelület foltmentes tisztán tartására; alkohol tartalmának köszönheti gyors elillanását és ez teszi lehetővé a foltmentes száradást. Alkalmazható egyéb szennyezett felületeken is pl. gumi, fém.

PAPÍRTÖRLŐ KENDŐ:

A higiénikus tisztaság és az egészség megőrzés egyik legfontosabb lépése a kézmosás utáni kéztörlés. A hagyományos törölköző vagy kézszárító használata is megfelelő, azonban az eddig ismert leghigiénikusabb megoldást a papírtörlő kendő biztosítja. Keresse az Ön számára megfelelőt, széles termékskálákban.

A WC-ben lévő mikroorganizmusok az öblítés során a levegőbe kerülnek, eljutnak a különböző felületekre és ott életben maradnak, megtelepednek, beleértve a WC-ülőke mindkét oldalát.Mivel ezeket nagyon könnyen felszedhetjük, ezért javasoljuk, hogy öblítésnél a WC ülőkét csukja le. Így nagymértékben megakadályozhatja a biológiailag igen stabil, ezért nagyon komoly fertőzésveszélyt jelenthető kórokok terjedését. A WC ülőkét, a fedelet, a lehúzót, öblítőtartályt és a kagyló külsejét is rendszeresen törölje le a WC kefét célszerű higított fertőtlenítő hatású tisztítószerben tárolni.

TOALETT PAPÍR:

Igényhez megfelelő toalett papírt könnyen talál kínálatunkban, legyen az közületi vagy háztartási felhasználásra. Több méret és réteg között tud választani.

TAKARÍTÓESZKÖZÖK

Hasznos eszközök a takarításhoz elengedhetetlenek. Kérem, tekintse meg, és válassza ki melyre önnek is szüksége lehet a megfelelő eredmény eléréséhez. Minden felülethez, többféle minőségben nyújtunk alternatívákat.

EnglishHungarianRomanian