A konyha fertőtlenítése

A konyhai előkészítő és utómunkálatok valamint étkezés előtt és után folyamatos tisztításra van szükség. Továbbá itt tároljuk az ételkészítéshez szükséges nyersanyagokat, valamint az ételmaradékokat is.

Kiemelt felületek, amelyre nagyobb figyelmet kell fordítani:

Szemetes: folyamatos takarítást igényel, mert kellemetlen szagok okozója is lehet. Tanácsos, fedeles szemetest és szemeteszsákot is használni. Szemeteszsák széles skáláját megtalálja nálunk.

Elektromos eszközök: fontos, hogy tisztán tartsuk ezeket az eszközöket, mert nap, mint nap használjuk őket. Ezért is fontos minden egyes használat után kitakarítani. Egyértelműen a nagyobb eszközöket (mikrohullámú sütő, mosogatógép…stb.) nem szükséges minden használat után tisztítani, de hetente legalább egyszer.

Padló:felmosás előtt mindenképp porszívózzuk fel. A padló, általában a konyhában a legkoszosabb, ezért ajánlott kétszer felmosni. Zsírfoltokat, vagy beszáradt maradékokat kaparjunk fel óvatosan. A padlóra kifreccsenő forró zsírra azonnal öntsük hideg vizet, így az megköt. Ügyeljünk továbbá arra is, hogy a fugába került szennyeződést is távolítsuk el.

Mosogató: a vízfoltok ellen töröljük át rendszeresen száraz kendővel. A vízkőmaradványokat vízkőtisztítóval töröljük át rendszeresen A lefolyó körüli barna elszíneződést eltávolíthatjuk, ha kevés mosogatógépbe való mosószert forró vízzel felöntünk, és a lefolyónál állni hagyjuk. A csapok, lefolyók tisztításához használhatunk fogkefét. Ha a lefolyó eldugul, használjunk kíméletes lefolyótisztító szert, ezek nagyon hatásosak. Ezeken felül a mosogatószivacs több baktériumot terjeszt el a konyhában, mint a többi konyhai eszköz, ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen kimossa és higított fertőtlenítő hatású tisztítószerben fertőtlenítse. Mielőtt ismét használná, alaposan öblítse ki és hagyja megszáradni. Fontos megjegyezni, hogy minde

A legkedveltebb terület a baktériumok számára. Ezért rendszeres, higiénikus tisztántartása elengedhetetlen.

Az elhanyagolt, piszkos vagy csak látszólag tiszta konyhában könnyen elszaporodhatnak az egészségre ártalmas mikroorganizmusok. A konyhát higiénikusan tisztán tartani rendszeres és megfelelő takarítással és fertőtlenítéssel lehet

A konyhai előkészítő és utómunkálatok valamint étkezés előtt és után folyamatos tisztításra van szükség. Továbbá itt tároljuk az ételkészítéshez szükséges nyersanyagokat, valamint az ételmaradékokat is.

Kiemelt felületek, amelyre nagyobb figyelmet kell fordítani:

Szemetes: folyamatos takarítást igényel, mert kellemetlen szagok okozója is lehet. Tanácsos, fedeles szemetest és szemeteszsákot is használni. Szemeteszsák széles skáláját megtalálja nálunk.

Elektromos eszközök: fontos, hogy tisztán tartsuk ezeket az eszközöket, mert nap, mint nap használjuk őket. Ezért is fontos minden egyes használat után kitakarítani. Egyértelműen a nagyobb eszközöket (mikrohullámú sütő, mosogatógép…stb.) nem szükséges minden használat után tisztítani, de hetente legalább egyszer.

Padló:felmosás előtt mindenképp porszívózzuk fel. A padló, általában a konyhában a legkoszosabb, ezért ajánlott kétszer felmosni. Zsírfoltokat, vagy beszáradt maradékokat kaparjunk fel óvatosan. A padlóra kifreccsenő forró zsírra azonnal öntsük hideg vizet, így az megköt. Ügyeljünk továbbá arra is, hogy a fugába került szennyeződést is távolítsuk el.

Mosogató: a vízfoltok ellen töröljük át rendszeresen száraz kendővel. A vízkőmaradványokat vízkőtisztítóval töröljük át rendszeresen A lefolyó körüli barna elszíneződést eltávolíthatjuk, ha kevés mosogatógépbe való mosószert forró vízzel felöntünk, és a lefolyónál állni hagyjuk. A csapok, lefolyók tisztításához használhatunk fogkefét. Ha a lefolyó eldugul, használjunk kíméletes lefolyótisztító szert, ezek nagyon hatásosak. Ezeken felül a mosogatószivacs több baktériumot terjeszt el a konyhában, mint a többi konyhai eszköz, ezért nagyon fontos, hogy rendszeresen kimossa és higított fertőtlenítő hatású tisztítószerben fertőtlenítse. Mielőtt ismét használná, alaposan öblítse ki és hagyja megszáradni. Fontos megjegyezni, hogy minden fertőtlenítés után öblítsük le az eszközöket, hagyjuk őket teljesen megszáradni és csak száraz állapotban rakjuk őket a helyére, ellenkező esetben kitűnő táptalajt nyújtunk a gombák, kórokozók számára.

Hűtőgép: Mivel a hűtőgépben nyers és főtt ételeket is tárolunk, fontos, hogy kívül-belül higiénikusan tisztán tartsuk. A mélyhűtőt is fertőtlenítse rendszeresen.

Sütőben lévő foltokat legjobb még meleg állapotban kevés vízzel felönteni, majd mosogatószeres vízzel áttörölni. Beégett foltokat kenjünk be mosogatószeres vízzel, 50 fokos sütőben hagyjuk állni, hogy felpuhuljon. A tepsiket is tisztítsuk mosogatószeres vízzel, ha szükséges, enyhe dörzsöléssel. Kényelmesebb a helyzet, ha olyan sütőnk van, amelyben a szennyeződés leégethető. Ebben az esetben elegendő nedves papírkéztörlővel kitörölni az leégett szennyeződést, esetleg makacs foltokat külön kezelni.

A Konyhába ajánlott termékeink és azok felhasználási lehetőségei:

MOSOGATÓSZER:

Megkülönböztetünk gépi és kézi mosogatószereket, amelyek 3 féle állagban van jelen a piacon: folyadék, por, tabletta

Kiemelten ajánljuk: ALSteril DNN általános tisztítószerünkEszközökön, felületeken alkalmazható. Nincs korrodáló hatása semmilyen, élelmiszeriparban használatos anyagra;

VESALtisztító-fertőtlenítőszer, nem csak általános tisztító szer, hanem mosogatószer is. Eszközökön, felületeken alkalmazható. Nincs korrodáló hatása semmilyen, élelmiszeriparban használatos anyagra.

FOLYÉKONY TISZTÍTÓSZER:

Felhasználás szerint többfélét különböztetünk meg, lásd zsíroldók, fertőtlenítők, stb.

HIDEG ZSÍROLDÓ:

Fokozott hatásfokú összetevőinek köszönhetően hatékonyan gyorsan távolítja el tűzhelyéről, edényeiről az odaégett zsíros szennyeződéseket. Alkalmazása egyszerű, nem kell mást tennie, mint, hogy az égett, zsíros, kormos felületre vigye fel az anyagot. Néhány percet elteltével törölje le nedves mosogató szivaccsal, majd öblítse le vízzel.

Kiemelt termékünk: ALSteril DS30 amely fertőtlenítő hatással is bír, valamint habosító adalékot is tartalmaz.

PADOZATÍSZTÍTÓSZER:

Attól függően, hogy milyen felület elérése a cél többféle szert tudunk alkalmazni.

Ha padló kevésbé szennyezett, és fontos a csillogó –fényes hatás az ALCHEM SOLBR termékünket ajánljuk mely egy lúgos gépi padozattisztító és mindenféle padozaton eléri a megkívánt hatást. Erősen szennyezett felületre használja az ALCHEM SOL1lúgos gépi padozattisztítót, akár napi tisztántartásra vagy a TOTAL ALtisztítószert mely minden erősen szennyezett felületen használható akár kézi akár gépi tisztításra.

Ha az időfaktor lényeges, akkor próbálja ki a REGAL alkoholos felmosónkat, mely kiváló nedvesítő képessége révén gyorsan hat és minden vízálló padló bevonat tisztítására alkalmas. (bevonat nélküli fa felületre nem alkalmazhat!)

LEFOLYÓTISZTÍTÓ:

A konyhai lefolyó eldugulása esetén öntsön MAXIBRILLlefolyótisztítót a nyílásba, hogy elpusztítsa a baktériumokat, eltüntesse a szennyeződést, a kellemetlen szagokat és a lerakódott zsírt.

VÍZKŐOLDÓ:

REGAL citromsavas vízkőoldónk Kávé- és teafőző, automata mosógép, vasaló, vízpárologtató és egyéb háztartási eszközök, csempe műanyag felületek tisztítószere, biztonságosan és hatékonyan oldja a vízkövet.A szert a tisztítandó eszközbe kell önteni, majd állni hagyni – automata mosógép esetében előbb szívasson rá vizet, majd kímélő programon működtesse a gépet, utána tisztítsa meg a szűrőt az esetleges fennakadt vízkőtől – , tisztítás után pedig vízzel többször átöblíteni.

CRUSTALvízkőoldó kézi tisztításra is alkalmas, száraz ruhával a szert fel kell vinni, majd egyenletesen áttörölni. Habgenerátoros használat esetén az előírt határokon belüli magasabb szerkoncentráció szükséges. Az 5 perces hatásidő letelte után a szer maradványait a kezelt felületekről alapos ivóvizes öblítéssel el kell távolítani.

PENÉSZGOMBAÖLŐ:

A vizes környezet, meleg levegő, és az itt felhalmozódó szennyeződések kiváló táptalajt képeznek nemcsak a baktériumok és a vírusok, hanem a penészgombák szaporodásának is. Így tehát speciális takarítási és fertőtlenítési módszerekre, és mindenfajta kórokozó elpusztítására képes fertőtlenítő hatású tisztítószerek alkalmazására van szükség.

Baktericid (MRSA), fungicid, virucid hatású SURFALtermékünk lemosást nem igénylő felületfertőtlenítő-szer. H1N1 ellen is hatékony, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által bevizsgáltan. A szert egyenletesen a fertőtleníteni kívánt felületre permetezzük, és hagyjuk rászáradni.

HIGIENIAI PAPÍROK:

A higiénikus tisztaság és az egészség megőrzés egyik fontos eszköze, amely legyen akár ipari

n fertőtlenítés után öblítsük le az eszközöket, hagyjuk őket teljesen megszáradni és csak száraz állapotban rakjuk őket a helyére, ellenkező esetben kitűnő táptalajt nyújtunk a gombák, kórokozók számára.

Hűtőgép: Mivel a hűtőgépben nyers és főtt ételeket is tárolunk, fontos, hogy kívül-belül higiénikusan tisztán tartsuk. A mélyhűtőt is fertőtlenítse rendszeresen.

Sütőben lévő foltokat legjobb még meleg állapotban kevés vízzel felönteni, majd mosogatószeres vízzel áttörölni. Beégett foltokat kenjünk be mosogatószeres vízzel, 50 fokos sütőben hagyjuk állni, hogy felpuhuljon. A tepsiket is tisztítsuk mosogatószeres vízzel, ha szükséges, enyhe dörzsöléssel. Kényelmesebb a helyzet, ha olyan sütőnk van, amelyben a szennyeződés leégethető. Ebben az esetben elegendő nedves papírkéztörlővel kitörölni az leégett szennyeződést, esetleg makacs foltokat külön kezelni.